Wednesday, 25 September 2019

Apa yang Best join #TeamJutawan


Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh.

Haiii semua😊 Salam ceria, salam bahagia dan salam positif dari kak Nadh.

Meh kak Nadh nak tanya korang satu soalan. Pernah tak korang dengar pasal kata-kata ni:

" IF YOU WANT TO GO FAST, GO ALONE.
  IF YOU WANT TO GO FAR, GO TOGETHER ".

Mesti pernah kan😊 Lebih-lebih lagi untuk yang baru nak belajar berbisnes, kena faham betul2 pasal kata-kata ni.

Once seseorang tu decide untuk buat bisnes, pastinya dia adalah seorang yang hebat. Seorang yang sangat efisien, pandai urus masa, berdisiplin. A multi-tasking person.

Katakan orang tu adalah anda. Semua perkara you can do it yourself. So cepat je settle segala urusan. Maklumlah, bila harapkan orang, banyak betul ragamnya. You don't have to care about others. You just focus dengan matlamat you. Disebabkan you are very efficient, bisnes you makin maju, berkembang dalam masa yang cepat.

Tapi, tiba satu masa, you tak rasa happy. You rasa tersangat penat. Emosi you down. There' s no one to help you, to support you. In the end, you quit.

Macam mana pulak kalau dari mula, korang buat bisnes secara berkumpulan? Bila tiba satu masa you rasa penat, nak give up, adakah ahli lain akan biar je you give up? Of course not! Diorang akan sama-sama support you. Cari jalan untuk selesaikan masalah. Akan ada banyak idea dari ahli kumpulan yang lain. Bisnes anda dan kumpulan akan bertahan lama, sustain & maintain, jadi semakin kukuh. Tak gitu?

Ok, tu kisah pasal seorang yang efisien tapi bergerak sendiri. Dia memang dah ada ciri-ciri seorang businessman yang hebat. So no wonder dia boleh majukan bisnes dia cepat walaupun satu masa dia down dan stop.

Kalau orang yang baru nak start bisnes dalam keadaan serba-serbi tak tahu, urus masa pun kena belajar lagi, tapi dia kena jugak buat bisnes sebab terdesak, korang rasa penting tak team untuk dia? Mestilah penting kan. Penting sangat untuk dia join satu team bisnes yang ada proven result, yang berjaya supaya dia jugak boleh berjaya. Kan, kan? 🤗

Haa, dapat tangkap apa yang kak Nadh maksudkan? Ai dah bercerita panjang ni😜 Maksud kak Nadh, dalam bisnes, team adalah sangat penting. Sesuatu team tu akan menentukan sejauhmana korang boleh pergi.

Bagi yang nak memulakan bisnes Shaklee, ataupun yang nak consume Shaklee untuk diri sendiri je, korang kena buat research, takpun bahasa senang, korang kena study sikit dengan siapa korang nak daftar. Dalam bisnes MLM ni, ada banyak team. Masing2 dengan aura dan kelebihan tersendiri.

Kalaupun taknak buat bisnes, tapi u berada dalam team yang hebat, yang komited, u akan dapat tempias aura yang hebat jugak. Apatah lagi untuk yang nak berbisnes, inshaa Allah u akan maju ke depan😊

Jadi, berbalik kepada tajuk entry kak Nadh kali ni, Apa yang best join #TeamJutawan?

10 SEBAB ANDA PERLU JOIN TEAM JUTAWAN.

1) Group yang menggabungkan 10 Master Coordinators.

10 Master Coordinator yang cantik jelita😊



Bagi yang tak tahu, Master Coordinator adalah rank yang tertinggi dalam Shaklee dan Team Jutawan memiliki 10 orang Master! Dan barisan Master inilah yang akan menjadi MENTOR bagi anda. Bayangkan, anda join Jutawan dan ada 10 orang Mentor hebat-hebat. Masing-masing bersedia untuk mencurah ilmu dan kepakaran mereka.

Berikut senarai Master Coordinators dalam Jutawan:

1) Master Laila (Jutawan)
2) Master Laurah ( Lionize)
3) Master Zahirah (LAT)
4) Master Zura Betty (Billionaire)
5) Master Wan Muliani (YMS)
6) Master Farina (FMC)
7) Master Hafsah Mardhiah (MIG)
8) Master Ainul Shahrazad (TWB)
9) Master Kam Maria (MFMS)
10) Master Athirah (SOUL)

Kalau korang nak tahu, Master-master ni, semuanya background hebat-hebat. Kebanyakannya bekas jurutera, ada yang bekas peguam, yang belajar undang-undang pun ada.

2) SUPPORT GROUP 24/7

Dalam bisnes, support group merupakan senjata yang penting untuk kita sustain. Jutawan ada banyak platform untuk support group: Fb Secret group yang ada banyak fb Live untuk sedut ilmu, telegram, whatsapp group. Group ni korang boleh access 24jam kan😊

3) Banyak PROJEK AWESOME!

Projek-projek ni menjadikan kita dapat membantu lebih ramai orang. Help others to help yourself and help others to help others. Tau kan, bila kita tolong ramai orang melalui bisnes kita, the money will follow🤗



Antara projek dalam team Jutawan.

The Walking Beauty



Jom Detox Jutawan

Make over 360

4) Jutawan diketuai oleh seorang yang sangat hebat iaitu  Master Laila. Master Laila berjaya pandu team Jutawan sehingga menghasilkan 9 orang Master Coordinator di bawahnya.

Susur Galur Jutawan dibawah Master Laila

Master Laila merupakan seorang bekas jurutera yang sangat sayangkan kerjayanya. Tak pernah terfikir untuk buat bisnes Shaklee pun. Tapi bila beliau berhenti kerja, bonus Shaklee beliau waktu itu adalah 3 kali ganda daripada gajinya. So, waktu tu gaji Master Laila about RM10k. 3kali ganda tu jadi RM30k kan!

Jom tengok video ni untuk kenal siapa Master Laila😊




2 kali Presidential Master Award.

Tak semua Master Coordinator dalam Shaklee yang dapat anugerah ni tau. Dapat sekali pun dah kira hebat, kalau 2 kali lagilah berganda hebat orangnya kan😉

Suka kak Nadh petik kata-kata Master Laila:

"JIKA IMPIAN SEBESAR GAJAH, ANDA AKAN NAMPAK HALANGAN SEBESAR KUMAN. JIKA IMPIAN SEBESAR KUMAN, HALANGAN AKAN JADI SEBESAR GAJAH".

" Dream is not what you see in your sleep. But dream is something that DOES NOT LET YOU SLEEP! "

5) Ada New Distributor Training ( NDT) untuk mereka yang baru join Shaklee di bawah Team Jutawan.

Tak tahu apa-apa tentang bisnes?
Tak tahu apa- apa tentang produk Shaklee?
Tak tahu bagaiman nak mula bisnes?

Jangan risau, semua kita ajar.

6) Ada banyak kelas , motivasi & tips tentang bisnes, cara marketing, nutrisi dan produk. Semuanya dihujung jari.

Personal coaching secara face to face pun ada. Lagi best, ada banyak mentor2 yang hebat. Nak berguru dengan 10 orang Master dalam team Jutawan pun tak ada masalah.



7) Reward & recognition from mentors

Ni kak Nadh paling suka. Haha. Dapat hadiah dan recognition. Siapa yang tak suka kan😁 Bila kita berjaya capai sesuatu target, selalunya mentor akan bagi reward & recognition utk kita.

8) Terdapat banyak bahan marketing yang di sediakan.

 Ebook menyusu, video detoks, poster produk, slide show, contoh flyers pun ada.

9) Team Jutawan bukan sekadar mementingkan bisnes semata-mata.

 Kami sangat menitik beratkan ukhuwah, jalinan persahabatan seperti sebuah keluarga yang besar. Kali pertama berjumpa pun serasa macam dah lama kenal. We have a strong bonding with each other.



10) Bagi yang muslim, disediakan Master checklist dan amalan rohani.

 Sebagai muslim, kita semua tahu pentingnya rohani yang baik dalam hidup kita. Semuanya bermatlamatkan untuk berjaya dunia akhirat. Kita bukan sekadar berbisnes untuk kejayaan dunia, tapi kita juga mengejar kejayaan di akhirat.

Ok, selesai sudah kak Nadh explain tentang 10 Kelebihan #TeamJutawan. I am really proud to be one of them. Serius best sangat team ni.

So, kalau nak join, jangan teragak-agak untuk contact kak Nadh ye.






Wednesday, 18 September 2019

Kisah Kejayaan Saya Dalam Shaklee



Assalamualaikum wbt❤️



Ok, kak Nadh tak tahu nak mula dari mana. Tiba-tiba jadi speechless. Teringat kejayaan demi kejayaan yang kak Nadh dah pernah dapat dalam Shaklee. Rasa mata nak berair😢

I was so amazed with myself for a while. Dalam hati, my inner voice say " Come on, Nurul Nadhirah, you can do it💪. Keep on chasing your dream! Nothing is impossible. Everything POSSIBLE!

Mesti korang pelik kan. Kenapalah dengan kak Nadh ni😅. Meh kak Nadh cerita dari awal ye. Kak Nadh rasa bersyukur sangat Allah takdirkan jalan hidup ni bertemu dengan bisnes Shaklee.

Sebelum ni kak Nadh memang macam allergic lah bila sebut bisnes, terutama sekali yang berkonsep MLM. Sebab salah faham dan pukul rata semua bisnes. Asyik ingat sistem piramid je. Sampailah pada satu hari berkenalan dengan projek The Walking Beauty ( TWB ). Boleh baca SINI pasal projek tu😊 

Masa tu tahun 2016. Projek TWB ni adalah projek spa tanpa kedai. Senang cakap spa bergerak. So kak Nadh tergerak hati untuk join projek ni setelah 2 tahun menganggur dan jadi surirumah. Percaya tak, bila kita tergerak hati tu maksudnya Allah memang nak bagi kita something yang lebih baik☺️

Ok, dalam projek TWB ni kita menggunakan 100% produk Shaklee. Masa ni lah kak Nadh daftar jadi member Shaklee. Nak jadi beautician ni, kita kena jaga kesihatan diri kita jugak kan. Kulit muka pun kena jaga.

Dah jadi ahli, kak Nadh pun makanlah vitamin Shaklee dan guna skincare Shaklee. Nak tau tak, sebelum join TWB, kulit kak Nadh kusam tau. Muka pun tak berseri sangat. Lepas je makan Vitamin C Sustained Release, ESP, Alfalfa konsisten, kulit kak Nadh makin cerah berseri❤️ Bagi kak Nadh, inilah kisah kejayaan pertama Kak Nadh. Hihi

Haishhh, ikutkan banyak sangat kisah kejayaan bagi kak Nadh. Sebab this is my life journey. Istilah kejayaan bagi kita takkan sama dengan orang lain kan😊
Because we know who we are. Kita je yang tau apa tembok yang kita dah pecahkan.

Berjaya mendapat #shakleeEffect✅
Berjaya menceburi bidang bisnes✅

Kan dah cakap kan iolls allergic dengan bisnes. Rasa macam ehhh, bisnes bukan untukku😂. Tapi bila dah dapat #shakleeEffect, selain dari buat mobile spa, kak Nadh excited nak share manfaat supplement yang kak Nadh dapat. Kak Nadh start tambah ilmu tentang produk, start join kelas-kelas nutrisi Shaklee, study pasal vitamins dan kepentingannya.

Shaklee Effect kak Nadh

So start dari situ kak Nadh keep on sharing. Sambil buat facial, sambil explain kebaikan produk2 Shaklee. Iolls dah fall in love with Shaklee sebab Shaklee betul-betul berpegang dengan prinsip Safe, Proven, Effective. Bahan-bahan yang digunakan adalah dari sumber semulajadi dan tiada bahan kimia merbahaya.

I am a shy person. Haha. Tapi dengan TWB dan Shaklee, kak Nadh lawan rasa malu tak bertempat tu. Yeayyy, satu lagi kejayaan❤️
Sewaktu bergelar full time housewife, sempat merasa sangat rendah diri, rasa useless, tak confident dengan diri. Rasa macam kita ni tak reti nak buat apa-apa. Huhu so sad😭

Now I am a proud working at home mother☺️

Tapi asbab bisnes Shaklee dan TWB ni, kak Nadh cipta satu lagi kejayaan. Kak Nadh belajar untuk sayang diri sendiri, hargai diri dan appreciate semua yang kak Nadh ada. Fokus untuk menjadi lebih baik dengan bersyukur dulu apa yang ada di tangan.

Adoii, rasa banyak lagi kejayaan nak cerita ni. Tapi kita story setakat yang I larat nak menulis je ye. Ok sambung. Satu lagi kejayaan, bila kak Nadh dapat bonus dari 2 angka, jadi 3 angka, lepas tu jadi 4 angka ( RM1,500- RM2,000). Tau tak, nak naikkan bonus ni, macam2 yang kak Nadh belajar.




Antara gambar-gambar Kak Nadh dengan team (mentor, sidelines, downlines). We are a big family😉


Pengalaman yang sangat berharga. Kak Nadh belajar bina team kak Nadh sendiri ( Glorious Outstanding Leaders ), belajar jadi leader, belajar buat blog😁 hihi. Asah social skills, communication skills, driving skills. Haa tengok segala macamlah yang iolls belajar.

Salah satu bonus yang kak Nadh dapat

Tu part bonus lah. Untuk seorang surirumah, bonus Shaklee yang masuk di tengah bulan memang sangat-sangat membantu. Asbab Shaklee dan TWB jugak, kak Nadh berjaya hadiahkan staycation untuk family kecik kami sempena anniversary yang ke 6 :) Encik suami tolong drive je tau. Hihi 


Gambar masa staycation dekat Shaftbury Residences😍

Ehhh, korang tak pelik ke apesal laa kak Nadh ni kalau sebut bisnes Shaklee, mesti sebut TWB sekali. Sebabnya, dua-dua bisnes ni saling berkait. Dalam TWB ada 6 penjuru income, dan antaranya adalah untung runcit dan bonus dari Shaklee. Plus, TWB ada sistem yang sangat bagus bila gabung dengan bisnes Shaklee ni.

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

Gambar waktu jadi Trainer TWB

Banyak sangat kejayaan yang kak Nadh dapat. Berjaya ada team yang setia, berjaya ada loyal customers, berjaya bantu orang lain untuk sihat☺️ Now, kak Nadh decide untuk cipta lebih banyak kejayaan💪.

Thank you soo much untuk mentor-mentor kak Nadh yang tak putus asa dengan diri ini. Terima kasih Izaty Rosli, Master Athirah dan Master Ainul. Special thanks jugak untuk Mr Hubby dan family utk sokongan dan dorongan😘

So guys, kalau berminat nak join team GOL ( Glorious Outstanding Leaders) dengan kak Nadh dan join group besar kami di bawah #Jutawan, jangan segan-segan untuk contact kak Nadh ye. Kita sama-sama cipta kejayaan ok❤️

Salam sayang dari Kak Nadh,

Your trusted Shaklee Distributor
Alumni The Walking Beauty
Beautician & Trainer TWB
0132465026









Monday, 16 September 2019

Pakej Terbaru Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty


Assalamualaikum❤️

Haiii uolllsss😘 Terima kasih banyak2 sudi menjenguk blog kak Nadh ni. Ok kak Nadh tau kenapa uolls boleh terjah ke sini. Mesti nak tahu pasal kursus spa kan😁

Ok lah, untuk tak menghampakan kawan2 semua, ni kak Nadh nak update pakej terbaru kursus spa The Walking Beauty untuk bulan September 2019 onwards. Kak Nadh nak bagitau ni, disebabkan pakej kita sentiasa dikemaskini, jadinya kemungkinan harga pakej akan naik pun ada tau😅


Haa, cuba tengok poster atas ni😊 So far, pakej terbaru kursus spa TWB ada 3.

Pakej A: RM1999
🌸 Youth Skincare
🌸  Trial Kit Spa
🌸  Sijil Penyertaan
🌸 Belajar 5 rawatan ( Facial, Body Scrub, Hand & Foot spa, Sauna, Aroma Milk Bath)

⭐ Bonus Free Workbook TWB!!!
----------------------------------------------------------

Pakej B: RM2,999
🌸 Complete Youth Skincare set
🌸  Trial Kit Spa
🌸  Sijil Penyertaan
🌸 Mobile Bag Spa
🌸 Belajar 5 rawatan ( Facial, Body Scrub, Hand & Foot spa, Sauna, Aroma Milk Bath)

➕ Make Over Class!

⭐ Bonus Free Workbook TWB!!!
------------------------------------------------------------

Pakej C: RM2,999
🌸  Complete Youth Skincare set
🌸  Trial Kit Spa
🌸  Sijil Penyertaan
🌸 Mobile Bag Spa
🌸 Belajar 5 rawatan ( Facial, Body Scrub, Hand & Foot spa, Sauna, Aroma Milk Bath)

➕ Kelas Penjagaan Pantang

⭐ Bonus Free Workbook TWB!!!
------------------------------------------------------------

Semua faham kan tentang pakej yang kita offer ni? Takpe, tak faham contact je kak Nadh terus. Kat bawah ni kak Nadh letak no fon ok😘

Tapi kak Nadh nak bagitau jugak, yang paling kak Nadh excited tentang pakej terbaru ni sebab dapat Bonus WORKBOOK TWB tu😍😍😍 Uolls tau tak serius best giler workbook ni. Sangat sangat membantu uolls yang baru nak start bisnes mobile spa.

Inilah rupa Workbook TWB. Bukan e-book tau. Buku ni🤗

Dari segi marketing, cara nak urus duit, nak tetapkan harga pakej semua ada dalam tu! Uolls tinggal nak follow je betul-betul🤗 Dan, of course kita tak tinggal uolls sorang2 lepas training. Ada mentor yang korang boleh refer selama mana yang korang nak.

Ni antara testimoni mereka yang dah dapat Workbook TWB🤗

Haaa, best kan, best kan😁 Ok lah, setakat ni dulu entry tentang pakej ni. Nanti kak Nadh tulis lagi ye. Daaa😘

Nadhirah Halim
Trainer & Beautician,
The Walking Beauty
0132465026

Sunday, 15 September 2019

Peluang Bisnes Shaklee dengan 3C.


Assalamualaikum warahmatullahhi wabarakatuh😊



Haiii semua. Selamat sejahtera. Kak Nadh doakan semua yang menjengah ke blog kak Nadh ni happy selalu dan mudah segala urusan korang😘

Kalau korang nak tau, kak Nadh ni asalnya bukan kaki bisnes. Pendek kata bila sebut je bisnes, mesti silang tangan besar-besar, Big No gitu😂 Rasa macam tak kena dengan jiwa masa tu. Heheh

Tapikan, semuanya boleh berubah seiring dengan perjalanan hidup. Bila dah berhenti kerja, tiba-tiba dapat ilham untuk berbisnes😊 Pegang title working at home mother. Ada kak Nadh cuba beberapa bisnes, dan bisnes Shaklee lah yang berjaya buatkan kak Nadh jatuh cinta❤️




So, harini nak cerita dekat uolls lah apa Peluang Bisnes Shaklee yang buatkan kak Nadh jatuh cinta tu😁 It is about 3C. Check it out🤗

1st C: CASH

Bisnes Shaklee menawarkan C yang pertama iaitu Cash, ataupun wang tunai. Nama lain kita panggil duit🤑🤑🤑 Cash ni diperoleh daripada hasil Untung Runcit (jualan untung produk) dan jika melepasi point yang telah ditetapkan, anda akan menerima bonus yang akan dimasukkan ke akaun bank anda setiap bulan.

Yang istimewanya, cash yang anda boleh dapat tiada limit tau. Ianya berdasarkan effort kita. Nak bonus banyak, usaha lebih💪

Kak Nadh memang excited tengok bonus para Master Coordinators ( pangkat yang paling tinggi dalam bisnes Shaklee). Ada yang dapat RM10k , RM50k, RM100k pun hado😍

2nd C: CAR BONUS

Haa, bukan setakat cash, anda jugak berupaya menerima car bonus dari Shaklee. Ok, car bonus ni bukannya Shaklee bagi sebiji kereta gedebuk macam tu, tapi Shaklee bagi dalam bentuk duit. Once anda mencapai pangkat Supervisor ( pangkat pertama dalam Shaklee), anda dah boleh kejarkan car bonus anda😉

Nanti terpulanglah dekat uolls, nak simpan atau nak guna untuk bayar ansuran kereta. Nak bayar ansuran rumah pun boleh jugak. Dapat je car bonus, terpulanglah nak guna untuk apa duit tu🙃



3rd C: CONVENTION

Convention ni adalah lawatan insentif Shaklee bagi yang berjaya mengumpul point yang ditetapkan. Ada dua kategori, iaitu International Trip ( pergi overseas seperti Spain, US, France) dan Regional Trip ( serantau Asia macam Bangkok, Korea, Phuket) .

Boleh jugak untuk yang Muslim, kita pilih Trip Umrah. Seronok sangat trip Shaklee ni tau. Trip ni ditaja sepenuhnya oleh Shaklee, hotel 5 bintang, dapat duit poket, makanan pun yang sedap-sedap belaka. Jangan risau pasal makanan bagi yang Muslim, sebab Shaklee alert tentang perkara ni dan mereka akan sediakan halal food untuk kita😊




So untuk tahun 2020, Shaklee akan bawa business leaders yang terpilih ke Swiss dan Korea😍😍

Korang doakan kak Nadh antara salah sorang yang join trip Shaklee ni ye😘

Ok lah, setakat ni dulu sharing pasal bisnes Shaklee ni. Nanti kita story mory lagi ye. Daaa..

Salam Sayang dari Kak Nadh❤️

Nadhirah Halim
0132465026

Your trusted Shaklee Distributor

Tuesday, 26 March 2019

Mobile Spa Bisnes Ideal Untuk Surirumah




Assalamualaikum wbt. Entry kali ni nak menulis pasal surirumah dan mobile spa😊. Excited nak share ni sebab kak Nadh memang fulltime housewife dan buat mobile spa. Acaner tu? Hihi

K, nak tanya dulu ni, pernah tak bayangkan macam mana kehidupan seorang surirumah sepenuh masa zaman sekarang, tanpa orang gaji dengan anak2 kecik-kecik lagi. Ni kalau geng surirumah yg ada anak2 kecik baca, mesti tau macam mana rupanya.

Ada yg tak serupa orang pun ada😂. Hihi takdelah, gurau ja. Ada orang pernah cakap, jadi housewife ni tak ada life. Betullah jugak tu😅 Zaman sekarang tak macam dulu. Sekarang, rata2 wanita bekerja.

So, surirumah ni takdak geng lah nak berkawan. Berkawan di alam maya ja. Sangatlah tak best tau😢. Sebab lumrah kita perempuan ni nak berkawan, bersosial, berteman. Nak ajak berbual, bercerita.( Tapi kena hati2 jangan sampai mengumpat😅).

Ni nak cerita macam mana kak Nadh boleh terjebak dengan mobile spa The Walking Beauty ni, dan kenapa bisnes ni sangat ideal utk surirumah. Kisahnya, Kak Nadh masa pegang title surirumah sepenuh masa untuk sebulan dua ok lagi, masuk setahun dua rasa tak senang duduk dah😂

Dah tak senang duduk tu akhirnya berjumpa dengan mobile spa TWB. Kat sini kak Nadh senaraikan 5 sebab kenapa bisnes mobile spa ni sangat ideal utk surirumah. Ni berdasarkan pengalaman sendiri tau🤗

1. Boleh buat servis spa sambil bawa anak

Haa, dah kita surirumah, anak2 sapa nak jagakan kalau buat mobile spa ni, ye idok?😁 So apa yg kak Nadh buat? Angkutlah anak yg kena angkut. Contohnya Thoriq masa tu baru dalam 3bulan, menyusu lagi, memang kak Nadh bawak je skali. Tapi awal2 tu dah tanya customer dia ok ke x. Setakat ni semua customers ok.

Lagi satu, bila buat servis spa ni, dia macam terapi utk kita surirumah. Waktu ni lah peluang utk dapat kawan baru, ada teman berbual. Hihi Kan naluri wanita ni, hanya wanita jugak yg memahami.

2. Waktu kerja yang fleksibel dan sekejap ( 2-3jam @kurang)

Ni pun point yg best sangat. Kita sendiri yang tentukan bila kita nak buat servis spa ni bila. Katakan pukul 12 tengah hari kena ambik anak, so buatlah sebelum tu, pukul 10pagi ke. Takpun suami boleh jagakan anak2, so buatlah waktu hujung minggu je.



3. Ambik servis spa di mana-mana saja. 

Kitakan surirumah, jadi bila ikut suami outstation ke, boleh sekali jalan dengan ambik tempahan utk booking slot facial contohnya. Takpun balik kampung ke, still boleh buat servis spa.

4. Income 4-5 angka macam orang bekerja.

Alhamdulillah, memang rezeki Allah tu luas. Jadi surirumah dan sekadar bisnes mobile spa pun boleh dapat gaji macam orang bekerja. Ada jugak beautician yg join mobile spa TWB ni, hasil servis dia banyak lagi dari gaji tau. 

Boleh baca SINI cerita pasal beberapa beauticians yg dapat income 4-5 angka. Macam mana sampai 5 angka? Sebab dalam TWB ada 6 penjuru income. Ni bila dalam training kita bagitau.

5. Dapat pengalaman macam eksekutif syarikat besar

Ada conferences, ada award, ada lunch gathering dekat hotel 5 bintang. Haa memang macam org kerja besar. Siap ada trip percutian percuma lagi😍. Bayangkan, kita surirumah je tapi dapat rasa semua ni. Aduhhh fefeling surirumah high class sungguh macam ni tau. Hihi. Tengok ni kak Nadh share pengalaman akak attend leaders conference❤️. 




So, kalau nak buat bisnes yang sesuai dengan surirumah, jangan segan2 contact kak Nadh ye🤗.

Memang mobile spa The Walking Beauty lah jawapannya🤗.


Nadhirah
0132464026
Owner Nad's Home & Mobile Spa
Trainer & Certified Beautician
The Walking Beauty Project




Friday, 22 March 2019

5 Kisah Wanita Peroleh Pendapatan 4-5 Angka dengan Mobile Spa


Assalamualaikum wbt

Salam ceria semua😊

Ok, tanpa berlengah lagi saya nak share kisah 5 orang wanita yang berjaya jana pendapatan 4-5 angka melalui projek spa bergerak The Walking Beauty ( TWB).

Ok, kisah yg pertama, yg diceritakan oleh beautician ni sendiri

Dari Baker kepada Beautician dengan 4 Angka Pendapatan




Nama beautician ni, Asilah Bakri, berumur 28 tahun

Pekerjaan sebelum join TWB, seorang baker 👩🏻‍🍳 dari rumah

1. Join TWB masa jumpa kak tiera. First jd customer spa kak tiera. Lepas tu, memang minat dgn spa. Bila ada opening kursus spa terus decide nk join. Masa tu join yg rm999. Sanggup bayr ansuran 3 kali nk join kursus ni hehe

2. Kita tertarik, selain dr instant cash tu, kita tertarik sgt dgn group support, between mentor dgn mentee. Ada cikgu yg guide yg sharing ilmu. Means kita tak sorang sorang. Walaupun bisnes income 💯 kita punya tapi bila ada group support u tak rasa pun mcm u buat seorang. Tu yg bg kita kenapa kita pilih TWB dari kursus lain

3. Pencapaian paling besar masa join twb ni, dapat beli full set youth yang harga dia almost rm1k+ as a birthday present. Kebetulan youth keluar march and birthday kita pun march hehe

Selain dari tu bila dpt kumpul instant cash rm1000 sebulan bersih, seronok gila. Dapat bagi parents and buat simpanan. Dapat sebersih banyak tu pun smpi skang rse cam tak caya hehe

4. Usually around rm1000 +- kita dapat montly from spa sahaja

5. Untuk hidup seharian, instant cash tu dpt bnyk sgt bantu. Kalau rasa tetibe ada shortage, pulun cari customer utk help hehe

Ok, ada lagi 4 kisah. Boleh baca dekat link ni ye🤗

Master Athirah Tieramissyou

Wan Syahida Kahar

Nor Izaty Rosli

My story😁

Jana 5 angka pendapatan dengan TWB Walaupun Tiada Pengalaman Kerja

Siapakah gerangan yang dapat 5 angka pendapatan melalui mobile spa TWB?

Jom, check it out.



Hai. Saya Athirah atau lebih fofularr di kenali sebagai Athirah Tieramiessyou 😊 hehe
Berusia 30tahun. Saya graduate UiTM Shah Alam, dalam jurusan undang2.


Tapi lepas konvo... saya dah suka buat biz... buat biz lg best.. sebab saya bebas 😃 (utk saya lah)

 (Sekadar berkongsi ya)

Antara pencapaian sy setakat ini

✔ Berjaya kahwin 🙈 dengan perbelanjaan untuk majlis kahwin, beli brg hantaran guna bonus shaklee je 100%!

✔ Bercuti ke luar negara

✔ Beli rumah dengan downpayment RM35k

✔ Renovate rumah pasang kabinet grill and all that lebih kurang RM15k

✔ Umrah RM14k

✔ layak own credit card dengan bonus statement shaklee

✔ langsai pinjaman PTPTN lumpsum. Nearly RM32k

✔ bagi 'elaun' 4 angka untuk ibu setiap bulan  dan bayarkan kereta ayah setiap bulan

✔ beli kereta idaman audi Q5

 Alhamdulillah. Saya sendiri tak pernah sangka blh dpt semua ni...padahal lepas konvo asyik kena pandang rendah je. Sebab yelah kita tak kerja

Tp alhamdulillah..

Dgn shaklee dan TWB saya berjaya buktikan pada semua! 💪🏻

Saya adalah orang PERTAMA yang join TWB ( founder merupakan kakak saya😁).

Di saat TWB baru di lancarkan pada tahun 2015.

Waktu tu dgn takde siapa siapa lagi tau join... bayangkan macam mana saya bulatkan hati saya utk join.. dan percaya yg projek spa ni sangat ada masa depan


 Waktu itu.. Tahun 2015 .Saya belajar pakej facial TWB yg berharga RM750.

Waktu ni, Spa secara mobile dtg2 rumah org ni tak trending lagi..

Sy berat hati sebenarnya..Tp berkali-kali founder yakinkan saya..

Dia kata

"Kau percayalah cakap anya (kakngah) , kita start skg.. akn dtg masa dia dah trending.. kita adalah antara pionerr mobile spa dlm malaysia.."

Dan alhamdulillah, ternyata keputusan saya tepat!

Tgk la macam mana trendingnya mobile spa harini!

Dengan TWB akhirnya saya berjaya meraih pangkat Master Coordinator. Dan, Yes, income saya adalah 5 angka.





Alhamdulillah😇