Tuesday, 14 January 2020

Agar-agar Roti Marble



Haiii semua. Ok harini saja nak share resepi pulak. Sebab resepi ni kak Nadh guna 24g agar-agar.

Dok google jumpa yang 10g or 12g je. So kita dah adjust resepi ni and simpan sini jelah😁

Layannnn je lah ye korang.

24gm agar-agar tali
6 cawan air
3 sudu mentega/ marjerin
* Kak Nadh guna Buttercup
1 cawan gula pasir
Sedikit serbuk koko
* Kak Nadh guna Tamar Koko je😂

Kisar:

9 keping roti dicarik
1 tin susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan air
2 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla

Cara-cara:
 1. Masukkan bahan-bahan kisar dalam blender dan kisar hingga halus. Ketepikan.

2. Masak agar-agar dengan 7 cawan air. Masukkan gula. Apabila agar-agar sudah hancur, masukkan bahan kisar tadi. Kacau hingga sebati. Masukkan mentega dan masak hingga mendidih dan pekat sedikit. Tutup api.

3. Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu bahagian campur dengan serbuk koko yang sudah dilarutkan dengan air.

4. Sedia untuk di 'marble' kan😁. Sendukkan agar2 secara selang seli sampai habis.

Selamat mencuba semua

Much love
Nadhirah Halim

Monday, 13 January 2020

BOLEHKAN BERTUNGKU JIKA BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN?




Kisahnya macam ni, ada ibu-ibu yang dah buat persiapan untuk bersalin normal, terutama masa anak first, tup tup akhirnya rezeki czer. Ada kan? Macam iolls😁 hihi

Haa, mulalah panik sebab dok study pasal berpantang untuk bersalin normal, yang czer tak study pun😅 So mulalah confuse yang ni boleh buat tak, yang tu boleh ke? Tambah confuse bila mak kita bersalin normal semua, tiba anak perempuan dia czer pulak.

Ok, kita shoot terus ye. Boleh bertungku, tapi kawasan perut dan pembedahan tu kita tak kacaulah. Kalau kak Nadh, balik dari hospital mama dah siapkan tungku dah petang tu.

Bertungku ni penting, untuk melancarkan perjalanan darah, memanaskan badan ibu, menghalang darah beku dan memecahkan angin. Nak slim pun kena tungku tau.

So, boleh start tungku sambil berbaring, bermula dari kaki, betis, peha. Tapak kaki pun tungku jugak. Letak tapak kaki dekat batu tu, adjustlah kaki kita supaya selesa. Next, bawah punggung. Kalau risau, cukup tungku dekat sisi badan kiri dan kanan. Kawasan tepi dada dan ketiak.

Masa bertungku ni kena pakai selimut. Supaya haba tak cepat hilang.  Orang tua-tua kata, bila berpeluh tu bagus. Barulah objektif bertungku tercapai.

Batu sungai untuk bertungku. 

Batu tungku pulak, sebaiknya batu sungai. Jangan guna yang besar dan berat tau. Ambik yang besar tapak tangan ke, agak2 yang boleh ibu-ibu czer ni pegang. So boleh tungku belakang badan jugak. Kak Nadh akan selitkan dekat bawah badan, untuk lancarkan susu.

Tungku yang dah siap balut.
 
Daun pandan untuk balut dengan tungku.



Kak Nadh faham, dah lah perut tu sakit, luka czer pun sakit, tapi bertungku ni best tau. Manfaat pun banyak. Rugi kalau tak buat. Carilah batu tungku yang selesa ya.

Last sekali, selesai tungku, cepat-cepat keringkan luka tu. Kak Nadh ambik set berpantang Shaklee, alhamdulillah tak ada masalah dengan luka. Paling penting jangan biar kawasan luka tu lembab. Kena selalu keringkan ye.

Selamat berpantang ibu-ibu.

P/s :
Tak rugi ada ilmu penjagaan pantang ni. Boleh guna untuk buat duit jugak😜 Nak kak Nadh jadi cikgu uolls?

#coachpantangMorec
#kursuspantang2020
#cikgupantanganda
#twbtrainerPenang

Sunday, 10 November 2019

10 Pandangan Mengenai Kursus Spa The Walking Beauty


Haiiii semua. Assalamualaikum wbt.😊 Untuk entry ni, kak Nadh nak post gambar je. Biar gambar yang berbicara gittu. Haha

Ok lah, jemput baca ye 10 pandangan ni. Semoga siapa yang teragak- agak nak join bertambah bersemangat untuk join TWB.❤️












Much Love,
Nadhirah Halim
0132465026
Trainer The Walking Beauty



Thursday, 7 November 2019

10 Kelebihan Kursus Spa The Walking Beauty



Assalamualaikum wbt. Haiii semua😊 Apa khabar? Sihatkah sesayang semua?

Entry kali ni kak Nadh nak cerita tentang kelebihan Kursus Spa The Walking Beauty, atau nama popularnya TWB. Kak Nadh rasa korang semua memang kena tahu pasal ni. Serius, banyak tau kelebihan TWB ni. Confirm korang ternganga bila baca🤣 hihi gurau je.

So, apa *Keistimewaan & Perbezaan kelas Mobile Spa TWB* ?

1- Menggunakan Produk Shaklee* 100%

Kita menggunakan 100% Produk Shaklee yang *semulajadi, selamat dan berkesan* utk setiap service Spa yang kita jalankan. 

Kalau korang dah kenal brand Shaklee, atau dah pernah ambik produknya, mesti tahu kan produk Shaklee ni berasaskan bahan semulajadi.




Bukan tu saja. Shaklee memang sangat menitikberatkan kualiti bahan mentah yang digunakan. Setiap bahan mentah akan melalui beratus saringan agar bebas daripada bahan kimia merbahaya atau racun serangga.

Shaklee juga dah laburkan lebih 300 juta USD untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produknya. Sekarang dah ada lebih 100 kertas kajian saintifik ( jurnal saintifik) yang dah diterbitkan.

 Sesiapa yang kena buat tesis, mesti tau sangat kan jurnal tu macam mana😁 Data, result semua accurate baru boleh publish kan. Tak masuk citation lagi. ( Apa yang ku dah melalut ni😂). Susah kan nak terbitkan jurnal. Hihi

Haa, so power kan produk Shaklee ni?💪

Next,

2- * Kursus Spa diajar secara Praktikal One-to-one, bukan dalam kelas yang ramai2.*

Sebab yang inilah  buatkan kak Nadh terpikat dengan TWB dan terus ku pinang TWB. Hihi

Kan I ni surirumah, mana nak letak anak2 ni bila pergi kursus spa. Google semua kursus dalam 2hari macam tu, pagi sampai petang. 

Anak kak Nadh ni menyusu pulak.
So bila survey pasal TWB, kursus dia fleksibel. Masa boleh set ikut waktu kita, dan trainer tu fokus kita sorang je.  Incase kita tak boleh pergi tempat trainer, trainer boleh datang tempat kita ( adalah caj pengangkutan).



Lagipun, kita ada trainer satu Malaysia. So tak yah risau pasal ni😊 Waktu training, memang totally kita sendiri yg buat praktikal tu, urut2 muka model. 

Yang ni pun best giler! Takdelah kita dengar secara teori je 4-5 jam, tapi sampai2 je terus get ready utk jadi true beautician❤

3- *Kursus Spa dijalankan dalam 1 hari sahaja*

Betul☑️

Training selama sehari je, dalam 4-5 jam macam tu. Kalau cepat pick up, 3 jam pun boleh settle.

So tak pelik kenapa satu hari je kan? Sebab korang sampai je utk training, korang terus buat sendiri sambil trainer explain dan guide satu persatu.

Dont worry, kalau rasa ingat2 lupa, kita dah sediakan modul untuk korang baca dan tengok semula. Incase tak yakin ke, confuse dengan step ke, anytime korang boleh refer your mentor. Kalau kak Nadh mentor korang, refer iolls lah😁.

Habis je training, korang dah boleh terus buat spa dekat kawan2, family ke. Semua perkakas basic utk start your own spa dah ada kita bagi😍

Senang sangat sebab tak payah fikir lagi nak cari mana barang2 tu. Paling best dapat satu set skincare yg awesome giler.

4-  *Peserta diajar Facial Relaxing Treatment dan 4 tambahan courses:*

-Body Scrub,
-Sauna,
-Aroma Milk Bath &
-Foot/Hand Spa



Murah sangat harga yang kita tawarkan sebab belajar bukan satu je, tapi LIMA rawatan spa! Kalau korang search, ada kursus facial treatment saja pun dah RM1k.

5- *Produk dan Kit Spa untuk setiap peserta*

Produk Spa lengkap diberikan beserta perkakas2 Spa yang lain seperti Beg Spa( tertakluk kepada pakej), Facial sponge, Masker brush etc (jadi peserta dah tak perlu pening kepala nak guna produk apa lepas habis belajar).

6-  *Terdapat 6 penjuru income*

Antara yang paling menarik dalam TWB adalah Penjuru income TWB, ada 6 iaitu:

Penjuru 1: Service Spa
Penjuru 2: Untung runcit produk
Penjuru 3: RAHSIA
Penjuru 4: RAHSIA
Penjuru 5: bonus Shaklee (npb + LB)
Penjuru 6: RAHSIA

Tak ada customer spa harini? Ok je, sebab kita boleh fokus income lain yg boleh buat daripada rumah.

Nak pergi holiday? Tak dapat nak ambil customer spa? Pun ok jerr. Income still boleh masuk tau😉

So, yang RAHSIA tak boleh reveal. Kalau nak tahu kenalah join TWB cepat 😁
Superb kan tentang income dalam TWB ni. Tak terhad kepada satu penjuru income saja.

Contoh kalau dekat luar, korang bisnes spa, korang dapat income dari servis spa je kan. Tapi dengan TWB, korang sendiri decide nak berapa penjuru income.

Korang boleh je nak buat satu income saja pun ok, nak buat sampai 6 income lagi dialu-alukan😊

Baiklah, bukan setakat 6 kelebihan yang kak Nadh dah explain dekat atas, tapi kita ada lagi tambahan tau😍
Korang jugak akan dapat:

7- *Personal Coaching & Consultation* selepas habis training..

8-  *Teknik & ayat2 marketing* Bagaimana utk menarik pelanggan & pelanggan akan repeat semula service Spa

9-  *Kelas2 Nutrisi* utk menambah ilmu anda tentang Vitamin & Skincare produk Shaklee (penting ni tau, sebab customer biasa akan bertanya dgn kita tentang masalah kulit mereka, masalah kesihatan mereka etc).

Kita ada juga sediakan platform utk anda masuk Support Group *AlumniTWB* jika anda ingin masuk. Kalau tak mahu masuk pun, tak ada masalah. Sebab anda still ada personal touch/ coaching dari Mentor.
Last but not least,

10- * Free Workbook TWB* yang sangat lengkap. Pengurusan kewangan pun ada dalam workbook ni tau.


Ya, inilah 10 kelebihan Projek Spa Bergerak The Walking Beauty. Untuk yang nak bertanya lebih lanjut, boleh contact kak Nadh ye.


Salam Sayang,
Nadhirah
0132465026
Trainer & Beautician The Walking Beauty

Wednesday, 25 September 2019

Apa yang Best join #TeamJutawan


Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh.

Haiii semua😊 Salam ceria, salam bahagia dan salam positif dari kak Nadh.

Meh kak Nadh nak tanya korang satu soalan. Pernah tak korang dengar pasal kata-kata ni:

" IF YOU WANT TO GO FAST, GO ALONE.
  IF YOU WANT TO GO FAR, GO TOGETHER ".

Mesti pernah kan😊 Lebih-lebih lagi untuk yang baru nak belajar berbisnes, kena faham betul2 pasal kata-kata ni.

Once seseorang tu decide untuk buat bisnes, pastinya dia adalah seorang yang hebat. Seorang yang sangat efisien, pandai urus masa, berdisiplin. A multi-tasking person.

Katakan orang tu adalah anda. Semua perkara you can do it yourself. So cepat je settle segala urusan. Maklumlah, bila harapkan orang, banyak betul ragamnya. You don't have to care about others. You just focus dengan matlamat you. Disebabkan you are very efficient, bisnes you makin maju, berkembang dalam masa yang cepat.

Tapi, tiba satu masa, you tak rasa happy. You rasa tersangat penat. Emosi you down. There' s no one to help you, to support you. In the end, you quit.

Macam mana pulak kalau dari mula, korang buat bisnes secara berkumpulan? Bila tiba satu masa you rasa penat, nak give up, adakah ahli lain akan biar je you give up? Of course not! Diorang akan sama-sama support you. Cari jalan untuk selesaikan masalah. Akan ada banyak idea dari ahli kumpulan yang lain. Bisnes anda dan kumpulan akan bertahan lama, sustain & maintain, jadi semakin kukuh. Tak gitu?

Ok, tu kisah pasal seorang yang efisien tapi bergerak sendiri. Dia memang dah ada ciri-ciri seorang businessman yang hebat. So no wonder dia boleh majukan bisnes dia cepat walaupun satu masa dia down dan stop.

Kalau orang yang baru nak start bisnes dalam keadaan serba-serbi tak tahu, urus masa pun kena belajar lagi, tapi dia kena jugak buat bisnes sebab terdesak, korang rasa penting tak team untuk dia? Mestilah penting kan. Penting sangat untuk dia join satu team bisnes yang ada proven result, yang berjaya supaya dia jugak boleh berjaya. Kan, kan? 🤗

Haa, dapat tangkap apa yang kak Nadh maksudkan? Ai dah bercerita panjang ni😜 Maksud kak Nadh, dalam bisnes, team adalah sangat penting. Sesuatu team tu akan menentukan sejauhmana korang boleh pergi.

Bagi yang nak memulakan bisnes Shaklee, ataupun yang nak consume Shaklee untuk diri sendiri je, korang kena buat research, takpun bahasa senang, korang kena study sikit dengan siapa korang nak daftar. Dalam bisnes MLM ni, ada banyak team. Masing2 dengan aura dan kelebihan tersendiri.

Kalaupun taknak buat bisnes, tapi u berada dalam team yang hebat, yang komited, u akan dapat tempias aura yang hebat jugak. Apatah lagi untuk yang nak berbisnes, inshaa Allah u akan maju ke depan😊

Jadi, berbalik kepada tajuk entry kak Nadh kali ni, Apa yang best join #TeamJutawan?

10 SEBAB ANDA PERLU JOIN TEAM JUTAWAN.

1) Group yang menggabungkan 10 Master Coordinators.

10 Master Coordinator yang cantik jelita😊



Bagi yang tak tahu, Master Coordinator adalah rank yang tertinggi dalam Shaklee dan Team Jutawan memiliki 10 orang Master! Dan barisan Master inilah yang akan menjadi MENTOR bagi anda. Bayangkan, anda join Jutawan dan ada 10 orang Mentor hebat-hebat. Masing-masing bersedia untuk mencurah ilmu dan kepakaran mereka.

Berikut senarai Master Coordinators dalam Jutawan:

1) Master Laila (Jutawan)
2) Master Laurah ( Lionize)
3) Master Zahirah (LAT)
4) Master Zura Betty (Billionaire)
5) Master Wan Muliani (YMS)
6) Master Farina (FMC)
7) Master Hafsah Mardhiah (MIG)
8) Master Ainul Shahrazad (TWB)
9) Master Kam Maria (MFMS)
10) Master Athirah (SOUL)

Kalau korang nak tahu, Master-master ni, semuanya background hebat-hebat. Kebanyakannya bekas jurutera, ada yang bekas peguam, yang belajar undang-undang pun ada.

2) SUPPORT GROUP 24/7

Dalam bisnes, support group merupakan senjata yang penting untuk kita sustain. Jutawan ada banyak platform untuk support group: Fb Secret group yang ada banyak fb Live untuk sedut ilmu, telegram, whatsapp group. Group ni korang boleh access 24jam kan😊

3) Banyak PROJEK AWESOME!

Projek-projek ni menjadikan kita dapat membantu lebih ramai orang. Help others to help yourself and help others to help others. Tau kan, bila kita tolong ramai orang melalui bisnes kita, the money will follow🤗



Antara projek dalam team Jutawan.

The Walking Beauty



Jom Detox Jutawan

Make over 360

4) Jutawan diketuai oleh seorang yang sangat hebat iaitu  Master Laila. Master Laila berjaya pandu team Jutawan sehingga menghasilkan 9 orang Master Coordinator di bawahnya.

Susur Galur Jutawan dibawah Master Laila

Master Laila merupakan seorang bekas jurutera yang sangat sayangkan kerjayanya. Tak pernah terfikir untuk buat bisnes Shaklee pun. Tapi bila beliau berhenti kerja, bonus Shaklee beliau waktu itu adalah 3 kali ganda daripada gajinya. So, waktu tu gaji Master Laila about RM10k. 3kali ganda tu jadi RM30k kan!

Jom tengok video ni untuk kenal siapa Master Laila😊




2 kali Presidential Master Award.

Tak semua Master Coordinator dalam Shaklee yang dapat anugerah ni tau. Dapat sekali pun dah kira hebat, kalau 2 kali lagilah berganda hebat orangnya kan😉

Suka kak Nadh petik kata-kata Master Laila:

"JIKA IMPIAN SEBESAR GAJAH, ANDA AKAN NAMPAK HALANGAN SEBESAR KUMAN. JIKA IMPIAN SEBESAR KUMAN, HALANGAN AKAN JADI SEBESAR GAJAH".

" Dream is not what you see in your sleep. But dream is something that DOES NOT LET YOU SLEEP! "

5) Ada New Distributor Training ( NDT) untuk mereka yang baru join Shaklee di bawah Team Jutawan.

Tak tahu apa-apa tentang bisnes?
Tak tahu apa- apa tentang produk Shaklee?
Tak tahu bagaiman nak mula bisnes?

Jangan risau, semua kita ajar.

6) Ada banyak kelas , motivasi & tips tentang bisnes, cara marketing, nutrisi dan produk. Semuanya dihujung jari.

Personal coaching secara face to face pun ada. Lagi best, ada banyak mentor2 yang hebat. Nak berguru dengan 10 orang Master dalam team Jutawan pun tak ada masalah.



7) Reward & recognition from mentors

Ni kak Nadh paling suka. Haha. Dapat hadiah dan recognition. Siapa yang tak suka kan😁 Bila kita berjaya capai sesuatu target, selalunya mentor akan bagi reward & recognition utk kita.

8) Terdapat banyak bahan marketing yang di sediakan.

 Ebook menyusu, video detoks, poster produk, slide show, contoh flyers pun ada.

9) Team Jutawan bukan sekadar mementingkan bisnes semata-mata.

 Kami sangat menitik beratkan ukhuwah, jalinan persahabatan seperti sebuah keluarga yang besar. Kali pertama berjumpa pun serasa macam dah lama kenal. We have a strong bonding with each other.



10) Bagi yang muslim, disediakan Master checklist dan amalan rohani.

 Sebagai muslim, kita semua tahu pentingnya rohani yang baik dalam hidup kita. Semuanya bermatlamatkan untuk berjaya dunia akhirat. Kita bukan sekadar berbisnes untuk kejayaan dunia, tapi kita juga mengejar kejayaan di akhirat.

Ok, selesai sudah kak Nadh explain tentang 10 Kelebihan #TeamJutawan. I am really proud to be one of them. Serius best sangat team ni.

So, kalau nak join, jangan teragak-agak untuk contact kak Nadh ye.






Wednesday, 18 September 2019

Kisah Kejayaan Saya Dalam Shaklee



Assalamualaikum wbt❤️



Ok, kak Nadh tak tahu nak mula dari mana. Tiba-tiba jadi speechless. Teringat kejayaan demi kejayaan yang kak Nadh dah pernah dapat dalam Shaklee. Rasa mata nak berair😢

I was so amazed with myself for a while. Dalam hati, my inner voice say " Come on, Nurul Nadhirah, you can do it💪. Keep on chasing your dream! Nothing is impossible. Everything POSSIBLE!

Mesti korang pelik kan. Kenapalah dengan kak Nadh ni😅. Meh kak Nadh cerita dari awal ye. Kak Nadh rasa bersyukur sangat Allah takdirkan jalan hidup ni bertemu dengan bisnes Shaklee.

Sebelum ni kak Nadh memang macam allergic lah bila sebut bisnes, terutama sekali yang berkonsep MLM. Sebab salah faham dan pukul rata semua bisnes. Asyik ingat sistem piramid je. Sampailah pada satu hari berkenalan dengan projek The Walking Beauty ( TWB ). Boleh baca SINI pasal projek tu😊 

Masa tu tahun 2016. Projek TWB ni adalah projek spa tanpa kedai. Senang cakap spa bergerak. So kak Nadh tergerak hati untuk join projek ni setelah 2 tahun menganggur dan jadi surirumah. Percaya tak, bila kita tergerak hati tu maksudnya Allah memang nak bagi kita something yang lebih baik☺️

Ok, dalam projek TWB ni kita menggunakan 100% produk Shaklee. Masa ni lah kak Nadh daftar jadi member Shaklee. Nak jadi beautician ni, kita kena jaga kesihatan diri kita jugak kan. Kulit muka pun kena jaga.

Dah jadi ahli, kak Nadh pun makanlah vitamin Shaklee dan guna skincare Shaklee. Nak tau tak, sebelum join TWB, kulit kak Nadh kusam tau. Muka pun tak berseri sangat. Lepas je makan Vitamin C Sustained Release, ESP, Alfalfa konsisten, kulit kak Nadh makin cerah berseri❤️ Bagi kak Nadh, inilah kisah kejayaan pertama Kak Nadh. Hihi

Haishhh, ikutkan banyak sangat kisah kejayaan bagi kak Nadh. Sebab this is my life journey. Istilah kejayaan bagi kita takkan sama dengan orang lain kan😊
Because we know who we are. Kita je yang tau apa tembok yang kita dah pecahkan.

Berjaya mendapat #shakleeEffect✅
Berjaya menceburi bidang bisnes✅

Kan dah cakap kan iolls allergic dengan bisnes. Rasa macam ehhh, bisnes bukan untukku😂. Tapi bila dah dapat #shakleeEffect, selain dari buat mobile spa, kak Nadh excited nak share manfaat supplement yang kak Nadh dapat. Kak Nadh start tambah ilmu tentang produk, start join kelas-kelas nutrisi Shaklee, study pasal vitamins dan kepentingannya.

Shaklee Effect kak Nadh

So start dari situ kak Nadh keep on sharing. Sambil buat facial, sambil explain kebaikan produk2 Shaklee. Iolls dah fall in love with Shaklee sebab Shaklee betul-betul berpegang dengan prinsip Safe, Proven, Effective. Bahan-bahan yang digunakan adalah dari sumber semulajadi dan tiada bahan kimia merbahaya.

I am a shy person. Haha. Tapi dengan TWB dan Shaklee, kak Nadh lawan rasa malu tak bertempat tu. Yeayyy, satu lagi kejayaan❤️
Sewaktu bergelar full time housewife, sempat merasa sangat rendah diri, rasa useless, tak confident dengan diri. Rasa macam kita ni tak reti nak buat apa-apa. Huhu so sad😭

Now I am a proud working at home mother☺️

Tapi asbab bisnes Shaklee dan TWB ni, kak Nadh cipta satu lagi kejayaan. Kak Nadh belajar untuk sayang diri sendiri, hargai diri dan appreciate semua yang kak Nadh ada. Fokus untuk menjadi lebih baik dengan bersyukur dulu apa yang ada di tangan.

Adoii, rasa banyak lagi kejayaan nak cerita ni. Tapi kita story setakat yang I larat nak menulis je ye. Ok sambung. Satu lagi kejayaan, bila kak Nadh dapat bonus dari 2 angka, jadi 3 angka, lepas tu jadi 4 angka ( RM1,500- RM2,000). Tau tak, nak naikkan bonus ni, macam2 yang kak Nadh belajar.




Antara gambar-gambar Kak Nadh dengan team (mentor, sidelines, downlines). We are a big family😉


Pengalaman yang sangat berharga. Kak Nadh belajar bina team kak Nadh sendiri ( Glorious Outstanding Leaders ), belajar jadi leader, belajar buat blog😁 hihi. Asah social skills, communication skills, driving skills. Haa tengok segala macamlah yang iolls belajar.

Salah satu bonus yang kak Nadh dapat

Tu part bonus lah. Untuk seorang surirumah, bonus Shaklee yang masuk di tengah bulan memang sangat-sangat membantu. Asbab Shaklee dan TWB jugak, kak Nadh berjaya hadiahkan staycation untuk family kecik kami sempena anniversary yang ke 6 :) Encik suami tolong drive je tau. Hihi 


Gambar masa staycation dekat Shaftbury Residences😍

Ehhh, korang tak pelik ke apesal laa kak Nadh ni kalau sebut bisnes Shaklee, mesti sebut TWB sekali. Sebabnya, dua-dua bisnes ni saling berkait. Dalam TWB ada 6 penjuru income, dan antaranya adalah untung runcit dan bonus dari Shaklee. Plus, TWB ada sistem yang sangat bagus bila gabung dengan bisnes Shaklee ni.

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

Gambar waktu jadi Trainer TWB

Banyak sangat kejayaan yang kak Nadh dapat. Berjaya ada team yang setia, berjaya ada loyal customers, berjaya bantu orang lain untuk sihat☺️ Now, kak Nadh decide untuk cipta lebih banyak kejayaan💪.

Thank you soo much untuk mentor-mentor kak Nadh yang tak putus asa dengan diri ini. Terima kasih Izaty Rosli, Master Athirah dan Master Ainul. Special thanks jugak untuk Mr Hubby dan family utk sokongan dan dorongan😘

So guys, kalau berminat nak join team GOL ( Glorious Outstanding Leaders) dengan kak Nadh dan join group besar kami di bawah #Jutawan, jangan segan-segan untuk contact kak Nadh ye. Kita sama-sama cipta kejayaan ok❤️

Salam sayang dari Kak Nadh,

Your trusted Shaklee Distributor
Alumni The Walking Beauty
Beautician & Trainer TWB
0132465026









Monday, 16 September 2019

Pakej Terbaru Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty


Assalamualaikum❤️

Haiii uolllsss😘 Terima kasih banyak2 sudi menjenguk blog kak Nadh ni. Ok kak Nadh tau kenapa uolls boleh terjah ke sini. Mesti nak tahu pasal kursus spa kan😁

Ok lah, untuk tak menghampakan kawan2 semua, ni kak Nadh nak update pakej terbaru kursus spa The Walking Beauty untuk bulan September 2019 onwards. Kak Nadh nak bagitau ni, disebabkan pakej kita sentiasa dikemaskini, jadinya kemungkinan harga pakej akan naik pun ada tau😅


Haa, cuba tengok poster atas ni😊 So far, pakej terbaru kursus spa TWB ada 3.

Pakej A: RM1999
🌸 Youth Skincare
🌸  Trial Kit Spa
🌸  Sijil Penyertaan
🌸 Belajar 5 rawatan ( Facial, Body Scrub, Hand & Foot spa, Sauna, Aroma Milk Bath)

⭐ Bonus Free Workbook TWB!!!
----------------------------------------------------------

Pakej B: RM2,999
🌸 Complete Youth Skincare set
🌸  Trial Kit Spa
🌸  Sijil Penyertaan
🌸 Mobile Bag Spa
🌸 Belajar 5 rawatan ( Facial, Body Scrub, Hand & Foot spa, Sauna, Aroma Milk Bath)

➕ Make Over Class!

⭐ Bonus Free Workbook TWB!!!
------------------------------------------------------------

Pakej C: RM2,999
🌸  Complete Youth Skincare set
🌸  Trial Kit Spa
🌸  Sijil Penyertaan
🌸 Mobile Bag Spa
🌸 Belajar 5 rawatan ( Facial, Body Scrub, Hand & Foot spa, Sauna, Aroma Milk Bath)

➕ Kelas Penjagaan Pantang

⭐ Bonus Free Workbook TWB!!!
------------------------------------------------------------

Semua faham kan tentang pakej yang kita offer ni? Takpe, tak faham contact je kak Nadh terus. Kat bawah ni kak Nadh letak no fon ok😘

Tapi kak Nadh nak bagitau jugak, yang paling kak Nadh excited tentang pakej terbaru ni sebab dapat Bonus WORKBOOK TWB tu😍😍😍 Uolls tau tak serius best giler workbook ni. Sangat sangat membantu uolls yang baru nak start bisnes mobile spa.

Inilah rupa Workbook TWB. Bukan e-book tau. Buku ni🤗

Dari segi marketing, cara nak urus duit, nak tetapkan harga pakej semua ada dalam tu! Uolls tinggal nak follow je betul-betul🤗 Dan, of course kita tak tinggal uolls sorang2 lepas training. Ada mentor yang korang boleh refer selama mana yang korang nak.

Ni antara testimoni mereka yang dah dapat Workbook TWB🤗

Haaa, best kan, best kan😁 Ok lah, setakat ni dulu entry tentang pakej ni. Nanti kak Nadh tulis lagi ye. Daaa😘

Nadhirah Halim
Trainer & Beautician,
The Walking Beauty
0132465026