Thursday, 7 November 2019

10 Kelebihan Kursus Spa The Walking Beauty



Assalamualaikum wbt. Haiii semua😊 Apa khabar? Sihatkah sesayang semua?

Entry kali ni kak Nadh nak cerita tentang kelebihan Kursus Spa The Walking Beauty, atau nama popularnya TWB. Kak Nadh rasa korang semua memang kena tahu pasal ni. Serius, banyak tau kelebihan TWB ni. Confirm korang ternganga bila baca🤣 hihi gurau je.

So, apa *Keistimewaan & Perbezaan kelas Mobile Spa TWB* ?

1- Menggunakan Produk Shaklee* 100%

Kita menggunakan 100% Produk Shaklee yang *semulajadi, selamat dan berkesan* utk setiap service Spa yang kita jalankan. 

Kalau korang dah kenal brand Shaklee, atau dah pernah ambik produknya, mesti tahu kan produk Shaklee ni berasaskan bahan semulajadi.




Bukan tu saja. Shaklee memang sangat menitikberatkan kualiti bahan mentah yang digunakan. Setiap bahan mentah akan melalui beratus saringan agar bebas daripada bahan kimia merbahaya atau racun serangga.

Shaklee juga dah laburkan lebih 300 juta USD untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produknya. Sekarang dah ada lebih 100 kertas kajian saintifik ( jurnal saintifik) yang dah diterbitkan.

 Sesiapa yang kena buat tesis, mesti tau sangat kan jurnal tu macam mana😁 Data, result semua accurate baru boleh publish kan. Tak masuk citation lagi. ( Apa yang ku dah melalut ni😂). Susah kan nak terbitkan jurnal. Hihi

Haa, so power kan produk Shaklee ni?💪

Next,

2- * Kursus Spa diajar secara Praktikal One-to-one, bukan dalam kelas yang ramai2.*

Sebab yang inilah  buatkan kak Nadh terpikat dengan TWB dan terus ku pinang TWB. Hihi

Kan I ni surirumah, mana nak letak anak2 ni bila pergi kursus spa. Google semua kursus dalam 2hari macam tu, pagi sampai petang. 

Anak kak Nadh ni menyusu pulak.
So bila survey pasal TWB, kursus dia fleksibel. Masa boleh set ikut waktu kita, dan trainer tu fokus kita sorang je.  Incase kita tak boleh pergi tempat trainer, trainer boleh datang tempat kita ( adalah caj pengangkutan).



Lagipun, kita ada trainer satu Malaysia. So tak yah risau pasal ni😊 Waktu training, memang totally kita sendiri yg buat praktikal tu, urut2 muka model. 

Yang ni pun best giler! Takdelah kita dengar secara teori je 4-5 jam, tapi sampai2 je terus get ready utk jadi true beautician❤

3- *Kursus Spa dijalankan dalam 1 hari sahaja*

Betul☑️

Training selama sehari je, dalam 4-5 jam macam tu. Kalau cepat pick up, 3 jam pun boleh settle.

So tak pelik kenapa satu hari je kan? Sebab korang sampai je utk training, korang terus buat sendiri sambil trainer explain dan guide satu persatu.

Dont worry, kalau rasa ingat2 lupa, kita dah sediakan modul untuk korang baca dan tengok semula. Incase tak yakin ke, confuse dengan step ke, anytime korang boleh refer your mentor. Kalau kak Nadh mentor korang, refer iolls lah😁.

Habis je training, korang dah boleh terus buat spa dekat kawan2, family ke. Semua perkakas basic utk start your own spa dah ada kita bagi😍

Senang sangat sebab tak payah fikir lagi nak cari mana barang2 tu. Paling best dapat satu set skincare yg awesome giler.

4-  *Peserta diajar Facial Relaxing Treatment dan 4 tambahan courses:*

-Body Scrub,
-Sauna,
-Aroma Milk Bath &
-Foot/Hand Spa



Murah sangat harga yang kita tawarkan sebab belajar bukan satu je, tapi LIMA rawatan spa! Kalau korang search, ada kursus facial treatment saja pun dah RM1k.

5- *Produk dan Kit Spa untuk setiap peserta*

Produk Spa lengkap diberikan beserta perkakas2 Spa yang lain seperti Beg Spa( tertakluk kepada pakej), Facial sponge, Masker brush etc (jadi peserta dah tak perlu pening kepala nak guna produk apa lepas habis belajar).

6-  *Terdapat 6 penjuru income*

Antara yang paling menarik dalam TWB adalah Penjuru income TWB, ada 6 iaitu:

Penjuru 1: Service Spa
Penjuru 2: Untung runcit produk
Penjuru 3: RAHSIA
Penjuru 4: RAHSIA
Penjuru 5: bonus Shaklee (npb + LB)
Penjuru 6: RAHSIA

Tak ada customer spa harini? Ok je, sebab kita boleh fokus income lain yg boleh buat daripada rumah.

Nak pergi holiday? Tak dapat nak ambil customer spa? Pun ok jerr. Income still boleh masuk tau😉

So, yang RAHSIA tak boleh reveal. Kalau nak tahu kenalah join TWB cepat 😁
Superb kan tentang income dalam TWB ni. Tak terhad kepada satu penjuru income saja.

Contoh kalau dekat luar, korang bisnes spa, korang dapat income dari servis spa je kan. Tapi dengan TWB, korang sendiri decide nak berapa penjuru income.

Korang boleh je nak buat satu income saja pun ok, nak buat sampai 6 income lagi dialu-alukan😊

Baiklah, bukan setakat 6 kelebihan yang kak Nadh dah explain dekat atas, tapi kita ada lagi tambahan tau😍
Korang jugak akan dapat:

7- *Personal Coaching & Consultation* selepas habis training..

8-  *Teknik & ayat2 marketing* Bagaimana utk menarik pelanggan & pelanggan akan repeat semula service Spa

9-  *Kelas2 Nutrisi* utk menambah ilmu anda tentang Vitamin & Skincare produk Shaklee (penting ni tau, sebab customer biasa akan bertanya dgn kita tentang masalah kulit mereka, masalah kesihatan mereka etc).

Kita ada juga sediakan platform utk anda masuk Support Group *AlumniTWB* jika anda ingin masuk. Kalau tak mahu masuk pun, tak ada masalah. Sebab anda still ada personal touch/ coaching dari Mentor.
Last but not least,

10- * Free Workbook TWB* yang sangat lengkap. Pengurusan kewangan pun ada dalam workbook ni tau.


Ya, inilah 10 kelebihan Projek Spa Bergerak The Walking Beauty. Untuk yang nak bertanya lebih lanjut, boleh contact kak Nadh ye.


Salam Sayang,
Nadhirah
0132465026
Trainer & Beautician The Walking Beauty

No comments:

Post a comment